Loading...

Klasser 2017

/Klasser 2017
Klasser 2017 2017-06-16T10:48:06+00:00

Historisk Race på Bellahøj 5. – 6. August 2017

Det er nu femte gang Copenhagen Historic Grand Prix finder sted på Bellahøj Park. Uanset dåbsattesten for de mange flotte og spændende racervogne, ser vi det som vores fornemmeste opgave at sammensætte en historisk motorsportsweekend for hele familien.

Bellahøj Park bestpr af den gamle Dyrskueplads, der er centrum for CHGP 2017. Hele Bellahøj Park er indrammet af den 2,4 km lange anlagte racerbane, så man er – i bogstaveligste forstand – i begivenhedernes centrum med en unik mulighed for at opleve historisk motorsport på helt tæt hold.

Royal Pro/Am

En af de store attraktioner ved Copenhagen Historic Grand Prix er Royal Pro/Am-løbet, hvor de danske Le Mans-stjerner Tom K, Nicki Thiim og Marco Sørensen fra danskerbilen og mange andre deler bil med en såkaldt amatør. der bliver kørt lige til grænsen, og her er garanti for godt race.

Tilmeldte kørere

65-klassen

Racerbilerne i denne klasse stammer fra perioden 1961 til 1965 og er derfor relativt teknologiske jævnbyrdige. Om det samme gælder for kørerne, hvorfra mange har dåbsattester fra samme periode, må vi lade dagen vise.

Tilmeldte kørere

71-klassen under 1.300 cm3

Vrælende MG’er, arrige NSU’er med hvæsende hækmotorer og luftkølede Fiat 500 med Abarth-tuning giver garanti for jævnbyrdige dyster. De små racerbiler kæmper om hver eneste centimeter på Bellahøj Park.

Tilmeldte kørere

71-klassen over 1.300 cm3

Her køres der race i motorstærke biler som BMW 2002, Ford Escort BDA og de allesteds nærværende Ford Lotus Cortina. Nyd også de populære indslag medstore amerikanere som Ford Mustang og Chevrolet Corvette.

Tilmeldte kørere

86-klassen

Klassen med standardvogne fra perioden 1971-76, 1977-82 og 1982-86 er et skønt miks af to årtiers mest inspirerende bilmodeller. Det kan virke en smule forvirrende, at sportsvogne også er repræsenteret, men de tosædede sportsvogne er et skønt supplement i en spændende klasse.

Tilmeldte kørere

Formula Junior

Formula Junior-klassen fra 1950’erne var et udstillingsvindue for Formula 1 med lavere budgetter og dermed en mere folkelig indgang til sporten. CHGP præsenterer: Single seaters!

Tilmeldte kørere

Legends-Cup

De små Legends-racere er perfekte til den snævre og udfordrende Bellahøj Park. Vi forventer gode omgangstider, når de lette og hidsige racerbiler kører femte runde af det danske mesterskab.

Tilmeldte kørere

Mascot DTC

Det er nogle af landets bedste racerkørere, som kommer til Bellahøj Park ved årets udgave af Copenhagen Historic Grand Prix. Ligesom i 2016 kørers der om fulde mesterskabspoint til Mascot DTC-serien i København.

Tilmeldte kørere

MC

Opvisningen med klassike motorcykler var en stor succes i Copenhagen Historic Grand Prix 2016, så vi har inviteret tohjulerne igen. Selv om de ikke kører decideret løb på Bellahøj Park, er der noget ekstraordinært i vente.

Tilmeldte kørere