Fyens Stiftstidende den 13. juni 2009 Af JENS OVERGAARD
Copenhagen Historic Grand Prix hopper på den grønne bølge med præstationsrace for el- og hybridbiler.

Når Fælledparken 1.-2. august genlyder af motorbrøl fra klassiske sportsvogne til Copenhagen Historic Grand Prix, vil der også være mere eller mindre lydløse præstationer fra nutidens og måske fremtidens ypperste teknologi. I hvert fald pønser arrangørerne på et løb med de nyeste el- og hybridbiler. Der bliver dog ikke tale om et decideret racerløb, men mere en præsentation af, hvad teknologien formår.

Således kan en Tesla Roaster elbil accelerere fra 0 til 100 km/t på fire sekunder, mens en tysk RUF Porsche elbil heller ikke er tabt bag en vogn. Samtidig vil der være en stor udstilling med de nyeste teknologier.

I den mere kendte afdeling vil man kunne opleve klassiske MG TC’ere mod de store Bentleys fra 30’erne, Lotus Cortina mod Minier og de store Ford Falcons i 65-klassen, hvor prins Joachim deltager. Der vil være lynhurtige Porscher mod BMW, Ford og Opel. Og i Royal Pro/Am løbet vil de kendte stjerner dyste mod hinanden i historiske biler.

I år vil FDM også markere bilist-organisationens 100- års jubilæum ved løbet. Her er der for øvrigt i år gratis adgang for børn under 14 år, hvor der kan komme et barn med for hver voksen, som dog så må bøde 300 kroner at komme ind.

This post is also available in: English