Copenhagen Historic Grand Prix

Klasser 2018

COPENHAGEN HISTORIC GRAND PRIX

SE HER HVILKE KLASSER, DER DELTAGER

Historisk race på

Bellahøj 4. - 5. August 2018

Det er nu sjette gang, at Copenhagen Historic Grand Prix finder sted på Bellahøj Park. Uanset dåbsattest for de mange smukke og spændende racerbiler, anser vi det for vores vigtigste opgave at sammensætte en historisk motorsport weekend for hele familien.

Bellahøj Park domineres af den gamle dyrskueplads, som er centrum for CHGP 2018. Hele Bellahøj Park er indrammet af den 2,4 km lange bane, så du – bogstaveligt talt – er i centrum af begivenheder med en enestående mulighed for at opleve historisk motorsport i meget tæt rækkevidde.

Official gør klar til start til CHGP 2017

Royal Pro / Am

En af de store attraktioner ved Copenhagen Historic Grand Prix er Royal Pro/Am-løbet, hvor de danske Le Mans-stjerner Tom K, Nicki Thiim og Marco Sørensen fra danskerbilen og mange andre deler bil med en såkaldt amatør. Der bliver kørt lige til grænsen, og her er garanti for godt race.

65-klassen

Racerbilerne i denne klasse stammer fra perioden 1961 til 1965 og er derfor relativt teknologiske jævnbyrdige. Om det samme gælder for kørerne, hvorfra mange har dåbsattester fra samme periode, må vi lade dagen vise.

HGPCA Formula 1 – pre 61 & pre 66

Med biler, der spænder over et halvt århundrede med motorsport, fra 1920’erne til 1960’erne, kan udviklingen inden for både design og teknik, der fandt sted i løbet af disse år, ses på nært hold – et af de mest dramatiske er flytningen af motoren fra for- til bagenden af bilen i slutningen af 50’erne.

71-klassen

Vrælende MG’er, arrige NSU’er med hvæsende hækmotorer og luftkølede Fiat 500 med Abarth-tuning giver garanti for jævnbyrdige dyster. I den store klasse  køres der race i motorstærke biler som BMW 2002, Ford Escort BDA og de allesteds nærværende Ford Lotus Cortina. Nyd også de populære indslag med store amerikanere som Ford Mustang og Chevrolet Corvette.

86-klassen

Klassen med standardvogne fra perioden 1971-76, 1977-82 og 1982-86 er et skønt miks af to årtiers mest inspirerende bilmodeller. Det kan virke en smule forvirrende, at sportsvogne også er repræsenteret, men de tosædede sportsvogne er et skønt supplement i en spændende klasse.

Formula Junior

Formula Junior-klassen fra 1950’erne var et udstillingsvindue for Formula 1 med lavere budgetter og dermed en mere folkelig indgang til sporten. CHGP præsenterer: Single seaters!

Legends Cup

De små Legends-racere er perfekte til den snævre og udfordrende Bellahøj Park. Vi forventer gode omgangstider, når de lette og hidsige racerbiler kører femte runde af det danske mesterskab.

Mascot DTC

Det er nogle af landets bedste racerkørere, som kommer til Bellahøj Park ved årets udgave af Copenhagen Historic Grand Prix. Ligesom i 2017 kørers der om fulde mesterskabspoint til Mascot DTC-serien i København.

HAR DU NOGLE SPØRGSMÅL?

Kontakt os for mere information!

Copenhagen

VORES SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Luk menu
×

Kurv