KLASSER 2020

Det er nu 8. gang, at Copenhagen Historic Grand Prix finder sted på Bellahøj Park. Uanset dåbsattest for de mange smukke og spændende racerbiler, anser vi det for vores vigtigste opgave at sammensætte en historisk motorsport weekend for hele familien.

Bellahøj Park domineres af den gamle dyrskueplads, som er centrum for CHGP 2020. Hele Bellahøj Park er indrammet af den 2,4 km lange bane, så du – bogstaveligt talt – er i centrum af begivenheder med en enestående mulighed for at opleve historisk motorsport i meget tæt rækkevidde.

LÆR ÅRETS KLASSER BEDRE AT KENDE

PURE ETCR

Når Copenhagen Historic Grand Prix for 20. gang bliver skudt i gang d. 9 oktober 2020, bliver det med verdenspremiere på en helt ny klasse: Electric Touring Car Racing, som byder på kraftfulde elektriske standardvogne. Pure ETCR klassen bliver den mest kraftfulde klasse med biler der yder hele 680 hestekræfter!

TCR

Det bliver første gang, at klassen TCR Denmark gæster Copenhagen Historic Grand Prix. TCR er som format motorsportens nye, samlede format af standardvogne. Klassen kommer til at indeholde kendte kørere som Jan Magnussen, Nicolai Sylvest og Michael Markussen, når løbet sættes i gang til oktober på Bellahøj Park.

Formula Junior

Formula Junior-klassen fra 1950’erne var et udstillingsvindue for Formula 1 med lavere budgetter og dermed en mere folkelig indgang til sporten. CHGP præsenterer: Single seaters!

71-klassen

Vrælende MG’er, arrige NSU’er med hvæsende hækmotorer og Fiat 600 med Abarth-tuning giver garanti for jævnbyrdige dyster. I den store klasse køres der race i motorstærke biler som BMW 2002, Ford Escort BDA og de allesteds nærværende Ford Lotus Cortina. Nyd også de populære indslag med store amerikanere som Ford Mustang og Chevrolet Corvette.

65-klassen

Racerbilerne i denne klasse stammer fra perioden 1961 til 1965 og er derfor relativt teknologiske jævnbyrdige. Om det samme gælder for kørerne, hvorfra mange har dåbsattester fra samme periode, må vi lade dagen vise.

90-klassen

Klassen med standardvogne fra perioden 1971-1990 er et skønt miks af to årtiers mest inspirerende bilmodeller. Det kan virke en smule forvirrende, at sportsvogne også er repræsenteret, men de tosædede sportsvogne er et skønt supplement i en spændende klasse.

Royal Pro/AM

En af de store attraktioner ved Copenhagen Historic Grand Prix er Royal Pro/Am-løbet med deltagelse af vores protektor H.K.H. Prins Joachim. Traditionen tro gæster nogle af de bedste og største racerstjerner i verden sommerens Copenhagen Historic Grand Prix. For som det efterhånden er blevet fast kutyme, har ambassadør for CHGP, Tom Kristensen, inviteret to af sine gode racervenner med til historisk motorløb i København. Den tidligere ni-dobbelte Le Mans-vinder vil, til weekendens løb på Bellahøj Park, få selskab af italienske Dindo Capello og Frank Biela fra Tyskland. Tilsammen har de tre tidligere Audi-kørere vundet Le Mans hele 17 gange.

HAR DU NOGLE SPØRGSMÅL?

Kontakt os for mere information!

Copenhagen

VORES SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE