KLASSER 2021

Det er nu 8. gang, at Copenhagen Historic Grand Prix finder sted på Bellahøj Park. Uanset dåbsattest for de mange smukke og spændende racerbiler, anser vi det for vores vigtigste opgave at sammensætte en historisk motorsport weekend for hele familien.

Bellahøj Park domineres af den gamle dyrskueplads, som er centrum for CHGP 2021. Hele Bellahøj Park er indrammet af den 2,4 km lange bane, så du – bogstaveligt talt – er i centrum af begivenheder med en enestående mulighed for at opleve historisk motorsport i meget tæt rækkevidde.

LÆR ÅRETS KLASSER BEDRE AT KENDE

65-klassen

Racerbilerne i denne klasse stammer fra perioden 1961 til 1965 og er derfor relativt teknologiske jævnbyrdige. Om det samme gælder for kørerne, hvorfra mange har dåbsattester fra samme periode, må vi lade dagen vise.

71-klassen

Vrælende MG’er, arrige NSU’er med hvæsende hækmotorer og Fiat 600 med Abarth-tuning giver garanti for jævnbyrdige dyster. I den store klasse køres der race i motorstærke biler som BMW 2002, Ford Escort BDA og de allesteds nærværende Ford Lotus Cortina. Nyd også de populære indslag med store amerikanere som Ford Mustang og Chevrolet Corvette.

90-klassen

Klassen med standardvogne fra perioden 1971-1990 er et skønt miks af to årtiers mest inspirerende bilmodeller. Det kan virke en smule forvirrende, at sportsvogne også er repræsenteret, men de tosædede sportsvogne er et skønt supplement i en spændende klasse.

Formula Junior

Formula Junior-klassen fra 1950’erne var et udstillingsvindue for Formula 1 med lavere budgetter og dermed en mere folkelig indgang til sporten. CHGP præsenterer: Single seaters!

OK Mobil 1 Legends Car Cup

Køretøjerne i denne klasse ligner ved første øjekast personbiler fra tredivernes USA, men sandheden er anderledes, når man kigger under karrosseriet.

Det er nemlig biler, der er bygget ene og alene med det formål at køre race med dem. Bilernes karakteristiske baghjulstræk er samtidigt med til at gøre dem sjove at køre i – og underholdende for Copenhagen Historic Grand Prix’ mange publikum.

Royal Pro/AM

Ved Copenhagen Historic Grand Prix er Royal Pro/AM klassen blevet en tradition, der markerer nogle af historiens mest ikoniske biler og bliver kørt af flere kendte navne fra motorsportens historie.

Klassen har gennem mange år gæstet kendte kørere fra både ind- og udland, heriblandt Tom Kristensen og Jan Magnussen. Klassens navn antyder samtidig formatet hvor en Pro-kører og en såkaldt “Amatør”-kører danner hold i én bil.

TCR

Det bliver første gang, at klassen TCR Denmark gæster Copenhagen Historic Grand Prix. TCR er som format motorsportens nye, samlede format af standardvogne. Klassen kommer til at indeholde kendte kørere som Jan Magnussen, Nicolai Sylvest og Michael Markussen, når løbet sættes i gang til oktober på Bellahøj Park.

HAR DU NOGLE SPØRGSMÅL?

Kontakt os for mere information!

Copenhagen

VORES SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE