Copenhagen 2011 – første weekend i august
Sådan ser en klassisk vinder ud - Rudolf Caracciola, der på trods af det italiensk klingende efternavn var tysker, og hans Mercedes-Benz SSK på vej mod sejren i det svejtsiske Klausen Rennen i 1930.

Copenhagen 2011 – første weekend i august

Copenhagen Historic Grand Prix 2011 køres i weekenden den 6. og 7. august. Og som sædvanlig fejrer Nordeuropas største racerløb for klassiske racerbiler og sportsvogne en af motorsportens store runde fødselsdage. I 2011 bliver Mercedes-Benz’ 125 års jubilæum omdrejningspunkt for det traditionsrige racerløb i Fælledparken.

Karl Benz fik i januar 1886 patent på verdens første automobil. Køretøjet – der blev kaldt en Patent Motor-Wagen – blev udråbt til at være hestens erstatning. Helt hestens kræfter havde den nye opfindelse dog endnu ikke. Kun ca. 0,70 heste gav den lille éncylindrede benzinmotor på blot 954 cm3 fra sig. Siden kom der som bekendt mere fart over feltet.

– Det er bogstavelig talt automobilets opfinder, vi skal holde fest for næste år, siger Bent Egede, der står i spidsen for planlægningen af CHGP 2011. Detaljerne i fødselsdagsfesten er endnu langt fra på plads, men med 125 års bilhistorie fra Mercedes-Benz er der masser af muligheder. Uden for banen har vi store ambitioner om, at Classic Car Park – parkeringsområdet for biler, der er mere end 30 år gamle – bliver Skandinaviens største p-plads for indregistrerede, historiske Mercedes biler.

– CHGP tilbyder en fantastisk platform for at komme i tæt kontakt med bilentusiaster i alle aldre, og nu kan de komme endnu tættere på selve bilens opfinder, fortæller kommunikationschefLars van het Erve fra Mercedes-Benz Danmark. Vi glæder os til sammen med CHGP at kunne fortælle mere om planerne i det nye år.

 

Sådan ser en klassisk vinder ud – Rudolf Caracciola, der på trods af det italiensk klingende efternavn var tysker, og hans Mercedes-Benz SSK på vej mod sejren i det svejtsiske Klausen Rennen i 1930.

Yderligere oplysninger:

Bent Egede, CHGP +45 5041 6441
Lars Scheving, CHGP +45 6023 5970