FDM fejrer 100 års fødselsdag hos CHGP i Fælledparken

FDM fejrer 100 års fødselsdag hos CHGP i Fælledparken

Copenhagen Historic Grand Prix lægger hus til, når Danmarks største forbrugerorganisation Forenede Danske Motorejere holder 100 år fødselsdagsfest. Det sker nemlig under det årlige motorløb for historiske racerbiler og sportsvogne i Fælledparken den 1.-2. august 2009. Fødselsdagsfesten bliver en betydelig manifestation af FDMs lange historie og mange aktiviteter til gavn for trafikanter, færdselssikkerhed og forbrugere.

– I Copenhagen Historic Grand Prix er vi meget glade for, at en af Danmarks største og mest aktive interesseorganisationer har valgt at fejre sin store dag sammen med os og vore gæster i Københavns mest folkelige park, siger Jakob Vigelsø, der i år står i spidsen for CHGP.

FDM stammer helt tilbage fra dengang politikerne ikke kunne lider biler og myndighederne ikke interesserede sig for færdselssikkerhed.

– Den direkte anledning til Forenede Danske Motorejere var, at politikerne i 1908 vedtog en automobillov, der blandt andet forbød biler på bivejene. Det syntes bladet Motor, som var startet allerede i 1906, var helt urimeligt og bladets redaktør tog derfor initiativ til en forening, der kunne få politikerne på bedre tanker. Og det er da lykkedes helt pænt siden fortæller FDMs administrerende direktør Thomas Møller Thomsen.

Udover de mange udstillingstelte på baneområdet, som vil fortælle om FDMs lange historie og utallige aktiviteter til gavn og glæde for Danmarks motorejere, vil FDM arrangere et stjerneløb for historiske biler på Sjælland. Løbet får mål ved CHGP i Fælledparken, og de mange deltagende biler bliver udstillet på og omkring banen under løbet.

– Stjerneløbet, som vil lede de historiske biler ad Sjællands mange smukke biveje til Fælledparken, skal naturligvis markere vores historiske baggrund. Men på vejen vil vi desuden markere, at FDM også var pioner inden for færdselssikkerhed. FDM tog i 1911 initiativ til opsætning af de første færdselstavler. Et arbejde man fortsatte med helt frem til 1948.

Jakob Vigelsø tilføjer:

– For CHGP er samarbejdet med FDM en enestående mulighed for at sætte ekstra perspektiv på den fantastiske historie om automobilets udvikling, passionen for teknologisk og designmæssig innovation, sikkerhed og ædel kappestrid. Jeg er sikker på, at vi med FDM som en væsentlig

partner i år kan give vore tilskuere og deltagere en helt usædvanlig oplevelse, der både rummer det historiske overblik, men som også viser fremad mod nye teknologiske og klimavenlige landvindinger, som også vil få stor betydning for fremtidens motorsport.

Med 240.000 medlemmer er FDM Danmarks største interesse- og forbrugerorganisation.