Legendernes tid i Fælledparken

Legendernes tid i Fælledparken

  • Post author:
  • Post category:News @en

Når Copenhagen Historic Grand Prix 2011 løber af stablen i weekenden den 6.-7. august bliver det med dansk motorsports nyeste og hurtigst voksende klasse i en spektakulær rolle. Løbet i Fælledparken bliver nemlig i år også en afdeling i Legends Car Cuppen.

– Legend Car Cup er en utrolig populær klasse både for kørerne, hvor der hver sæson kommer flere nye deltagere, og blandt publikum, fordi løbene er meget uforudsigelige, og der hele tiden sker noget på banen, fortæller Bent Egede fra CHGP.

Legend Car bilerne er 5:8-dels modeller af amerikanske Ford og Chevrolet biler fra 1930erne. De er bygget over en rørramme, har glasfiberkarrosseri og drives af en 1250 cm3 motorcykelmotor, som yder ca. 130 HK. Bilerne vejer 620 kilo med kører og har skivebremser foran og tromlebremser bag.

– Selvom CHGP 2011 bliver en hyldest til Mercedes Benz, som fylder 125 år, og Jaguar E-typen, der bliver 50, vil vi med Legend Car bilerne også ’pay tribute’ til de historiske amerikanerbiler, som har et stort publikum i Skandinavien. I Legend Car ryttergården vil vi derfor udstille den helt ægte vare, nemlig de originale Chevrolet og Ford biler som de små Legend Cars er modelleret efter. Og når Legend Car bilerne liner op på grid’en i Fælledparken bliver de ført an af de historiske legender, siger Bent Egede.

På Legend Cars er der kun ganske få justeringsmuligheder, og da dækkene er mønstrede og ganske svære at stå fast med, er det i allerhøjeste grad den enkelte kørers evner, det kommer an på. I 2010 sæsonens løb var det stort set hver gang nye folk, der stod på podiets øverste trin. Da bilerne også er forholdsvis billige at anskaffe og køre, er det ikke underligt at klassen hurtigt er blevet populær.

– Legend Car er motorsportsunderholdning af første rangklasse, selvom der ikke køres særlig stærkt, når det går ligeud, fortæller Tom Pedersen, der står bag den danske Legend Car klasse. Til gengæld er der dømt ren speedway i svingene, som tages sidelæns.

– Og det er noget både kørere og publikum kan lide. Med de herlige svingkombinationer på banen i Fælledparken er der lagt op til virkelig stor motorsportsunderholdning, når de små ’historiske’ racere kommer på banen til CHGP 2011.

CHGP regner med et felt på ca. 20 biler til løbet i Fælledparken. Klassen har 30 aktive deltagere i Danmark. En Legend Car koster i omegnen af 110.000 kr. ekskl. moms.

Billedtekst: Legend Car er modelleret efter 1930ernes Chevrolet og Ford biler. Klassen blev præsenteret første gang for publikum i 1992 på Lowe’s Motor Speedway i North Carolina, USA.

Yderligere oplysninger:
Bent Egede, CHGP – telefon 5041 6441
Tom Pedersen, Legend Car Cup – telefon 2341 0710
Lars Scheving, CHGP – telefon 6023 5970