Nyhedsbrev uge 23 – Legende kører legendarisk racer i København

Nyhedsbrev uge 23 – Legende kører legendarisk racer i København

Legende kører legendarisk racer i København

Richard Attwood, en af motorsportens store historiske skikkelser, stiller op til Copenhagen Historic Grand Prix 2012.

Sammen med svenske Kennet Persson vil Richard Attwood køre en lige så legendarisk racerbil, FORD GT40 i Royal Pro/Am løbet, hvor også H.K.H. Prins Joachim og Kongen af Le Mans, Tom Kristensen, deltager.

 

Flemming Jensen

Legendarisk racerbil
FORD GT40 er bilen der ændrede motorsporten og dominerende på Le Mans 4 år i træk (1966 til 1969). FORD GT40 startede som en hævn på Enzo Ferrari, der i 1963 blankt afviste at sælge Ferrari til Henry Ford. Henry Ford blev fornærmet og indledte jagten på Ferrari.

Henry Ford ønskede en racerbil, der kunne fravriste Enzo Ferrari sportsvognstronen ved at slå Ferrari på den bane, hvor de havde vundet seks sejre i træk, Le Mans.

LOLA cars blev sat på opgaven og budget var ubegrænset.
Den sidste udvikling stod Carroll Shelby for i samarbejde med Richard ’Dickie’ Attwood. Begge var knyttet til udviklingsholdet i Slough uden for London.

’Dickie’ var blandt de første kørere, der deltog med den nye bil i 24-timers løbet på Le Mans i 1964. Bilen måtte imidlertid udgå efter at være gået i brand. Men i 1966 var FORD GT40 tilbage på Le Mans og var helt dominerende med en 1., 2., og 3. plads.

FORD havde vundet sportsvognstronen og sad solidt på tronen frem til 1969. Carroll Shelby og Richard ’Dickie’ Attwood havde udviklet en af de mest vindende GT biler nogen siden. Ferrari har ikke vundet på Le Mans siden.

 

Billedet er fundet på: http://en.wikipedia.org/wiki/File:1965-05-23_18_Richard_Attwood,_Ford_GT.jpg

Legenden
Britiske Richard Attwood er en af motorsportens levende legender.

Richard Attwood startede sin karriere i 1960 hos Triumph og i 1964 fik Richard et F1 sæde for BRM, siden kørte Richard for både Cooper og Lotus.  Richard ’Dickie’ Attwoods havde hurtigste omgangstid og opnåede en fornem 2. plads efter Graham Hill i Monacos Grand Prix i 1968.

I samme periode var såvel Grand Prix og Sportsvognskørere nationalhelte, deres ”on the edge lifestyle” var fascinerende, men desværre også bloddryppende, i 60ere betød næsten hver løbsweekend dødsfald blandt topkørerne på datidens farlige racerbaner.

I 1970 beviste Richard Attwood, at han var en sand mester. Richard Attwood vandt 24-timers løbet på Le Mans i en Porsche 917 Kurztail sammen med Hans Herman. Året efter blev det til en 2. plads.

Richard Attwood der blev 72 år i april i år er stadig aktiv inden for historisk motorsport.

 

Gavnø Classic Autojumble & Concours de Charme

Igen i år kan du opleve Copenhagen Historic Grand Prix ved Gavnø Classic Autojumble.
Gavnø Classic Autojumble er Danmarks største veteranbilshow, og afvikles på Gavnø hvert år i juni måned.
Vi glæder os til at byde jer velkommen som publikum, søndag den 10. juni 2012, kl. 10 – 17.

Veteranbilshow

Søndag den 10. juni danner Gavnø Slotspark for 24. år i træk rammen om Gavnø Classic Autojumble & Concours de Charme – en imponerende flot udstilling af køretøjer. Herunder veterankøretøjer, klassiske køretøjer, sportsvogne, brand- og militærkøretøjer samt diverse mærkeklubber. Der deltager mere end 1.000 gamle køretøjer fra Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Holland og Belgien.
Foruden flotte biler byder dagen desuden på flot udklædte personer til concours’en, hvor det gælder om at have tøj, der matcher bilens karakter og alder. Bil med fører/passager bedømmes som helhed.
Voksne kr. 115, børn (4-11 år) kr. 50. Alle Gavnøs seværdigheder er inkluderet i prisen.

Overnatning
Vi tilbyder gratis mulighed for at campere på de grønne arealer på venstre hånd, inden I passerer broen til Gavnø. Vi stiller alene arealet til rådighed. Der er ikke strøm eller vand. Enhver praktisk benyttelse og ibrugtagning af arealet, herunder opstilling af campingvogn, telt o.lign. er på eget ansvar.