Prins Joachim på vej mod DM
Foto: Flemming Jensen

Prins Joachim på vej mod DM

H.K.H. Prins Joachim er et af stjernenavnene i forbindelse med sommerens store motorsportsbegivenhed, Copenhagen Historic Grand Prix, der finder sted i Fælledparken d. 1.-2. august. CHGP er nemlig 4. afdeling af Danmarksmesterskabet for standardvogne ”op til 1965” og efter de første tre afdelinger fører prinsen stort.

I den forgangne weekend udbyggede Prins Joachim sit forspring i Danmarksmesterskabet ved ganske enkelt at tage sejren i begge de to DM-løb, der indgik i 3. DM-afdeling på Ring Djursland. Ikke overraskende, fordi Prins Joachim ved tre ud af fire lejligheder tidligere i år har formået at sætte den danske historiske motorsportselite på plads.

Prins Joachim kører som bekendt en Lotus Cortina fra 1965 og prinsen har tidligere vundet en dansk mesterskabstitel. Blandt deltagerne i DM er Benny Hall, der er tidligere Danmarksmester fra dengang, bilerne var nye. Hall kører en Lotus Cortina magen til den, Prins Joachim kører, og han blev effektivt udkonkurreret bl.a. i weekendens løb på Ring Djursland, så effektivt, at han kørte af banen i forsøget på at indhente den danske ”motorprins”.

Nærmeste konkurrent i kampen om Danmarksmesterskabet er i øvrigt Prins Joachims barndomsven, Oscar Davidsen Siesby, men i den samlede stilling er Siesby 37 points efter Prins Joachim, der i alt har scoret 115 points i sæsonens første tre DM-afdelinger. Faktisk er Prins Joachims føring i DM så stor, at han vil kunne vinde DM-titlen i Copenhagen Historic Grand Prix, selvom der resterer endnu en DM-afdeling – der mangler blot tre points, så er han mester på ny.

I sagens natur er Prins Joachim derfor også storfavorit til sejren i Copenhagen Historic Grand Prix – og det er givet, at han vil give alt, hvad han har i sig i forsøget på ikke blot at erobre sejren i ”65-klassen”, men også tage DM-titlen ved samme lejlighed. Hans kørsel er særdeles overbevisende og der udvises stor autoritet i den måde, hvorpå prinsen kaster sin Lotus Cortina gennem kurverne.

Foruden at deltage i Copenhagen Historic Grand Prix er Prins Joachim også Protektor for arrangementet.