Bella Macchina i Fælledparken

CHGP 2010 – Bella Macchina i Fælledparken

I år sætter Copenhagen Historic Grand Prix fokus på et af motorsportshistoriens store legender, Alfa Romeo, der fylder 100 år. Fødselsdagen fejres blandt andet med Danmarks premiere på den helt nye Alfa Romeo Giulietta.

Blandt de store bilmærker er der mange runde fødselsdage i disse år, og Copenhagen Historic Grand Prix har markeret flere af dem. Men der er stadig kun ganske få bilmærker, der har overlevet i 100 år. I år fylder Alfa Romeo 100 år og det vil sætte sit præg på det årlige racerløb i København, der køres i weekenden den 7.-8. august.

– Alfa Romeo har deltaget i motorsport siden sportens barndom og er en af de helt store legender.

Sammen med importøren, Fiat Group Automobiles Denmark, og en af Danmarks største mærkeklubber, Alfa Romeo Klub Danmark, er vi derfor glade for, at vi både på banen og på udstillingsarealerne i Fælledparken kan vise noget af det ypperste fra Alfa Romeos fantastiske, tekniske og designmæssige udvikling, fortæller Jakob Vigelsø, der står i spidsen for CHGP 2010.

– Især er vi stolte af, at importøren har valgt at holde danmarkspremiere på den helt nye Alfa

Romeo Giulietta i Fælledparken under Copenhagen Historic Grand Prix, siger Jakob Vigelsø. Vi håber derfor også på at have en moderne Giulietta i racertrim og med fabrikskører bag rattet som safety car under løbet.

Derudover vil der være både historiske Alfa Romeo racere fra mellemkrigstiden, hvor mærket med Enzo Ferrari i spidsen dominerede den tids formel 1 i flere år og rigtig mange klassiske Alfa Romeo racere fra efterkrigstiden til op i 70erne på banen. Dertil kommer de mange klassiske Alfa Romeo biler, som medlemmer af Alfa Romeo Klub Danmark vil udstille på grønsværen.

– Alfa Romeo klubben har hjulpet os med at finde deltagere med historiske Alfa Romeo racere til

årets løb, og vi har allerede tilsagn fra kørere fra store dele af Europa. Blandt andet kommer engelske Alfaholics til CHGP med flere biler. Den traditionelle køretur med Rigshospitalets børn vil i år naturligvis foregå i klassiske Alfaer, som klubbens medlemmer stiller til rådighed, siger Jakob Vigelsø. Desuden vil klubbens medlemmer udstille klassiske Alfaer på nogle af byens pladser i løbet af sommeren op til løbet.

Årets traditionelle højdepunkt bliver som sædvanligt Royal ProAm løbet, hvor de professionelle motorsportsstjerner fra ind- og udland deler historiske racerbiler med knap så kendte amatører, og dyster om ære og værdighed på Europas smukkeste bybane.

– Sammen med løbets protektor, HKH Prins Joachim, har indtil videre Tom Kristensen og CasperElgaard og udenlandske stjerner som Jan Lammers, Gijs van Lennep og Jackie Oliver lovet at komme og vise racerløb af ypperste kvalitet, fortæller Tommy Kjehr, der er ansvarlig for tilrettelæggelsen af CHGP Royal ProAm.

Blandt de mange spændende biler, der deltager deltager i CHGP 2010 er det hollandske State of Art teams to smukke og kostbare Porsche Spyder 550-1500 RS fra 1955. CHGP 2010 vil desuden vise opvisningsløb i Ferrari Challenge klassen.

Lige uden for banen vil der i weekenden være danmarkshistoriens største opvisning af klassiske gadebiler. Med mere end 600 klassiske biler har Classic Car Park i årenes løb udviklet sig til en enestående manifestation af, hvor stor interessen i Danmark for veteranbiler og historisk motorsport efterhånden er blevet. Og her er det naturligvis ganske gratis at kigge på, slutter Jakob Vigelsø.

Copenhagen Historic Grand Prix er racerløb for historiske racerbiler og Danmarks største motorsportsbegivenhed. Et eventuelt overskud går til talentudvikling i dansk motorsport. Banen i Fælledparken er godkendt af myndighederne og Dansk Automobil Sports Union.

HKH Prins Joachim er protektor for løbet.