Classic Car Park 2011
Dorthe Marhauers Fiat 600 D Multipla vandt konkurrencen for køretøjer med det bedste tidstypiske udstyr i 2010. Med kun 767 cm3, 32 hk, 6 personer i kabinen og trailer med Vespa knallert når den nuttede skønhed fra 1965 ikke nogen livstruende topfart.

Classic Car Park 2011

PRESSEINFORMATION
14. juni 2011

Historisk køretøjsudstilling og ’concours’ ved Copenhagen Historic Grand Prix

Traditionen tro åbner Skandinaviens største udstilling af klassiske biler og motorcykler i forbindelse med det årlige Copenhagen Historic Grand Prix.

1.000 klassiske køretøjer på nummerplader er målet, når Classic Car Park holder åbent i Fælledparken den 6.-7. august 2011.

– Vi håber naturligvis, at vi igen i år kan tiltrække nogle af Danmarks og Nordeuropas fineste, flotteste, sjoveste og mest usædvanlige veteranbiler og -motorcykler til Classic Car Park, fortæller Casper Lundgren, der har ansvaret for udstillingen.

Classic Car Park fungerer både som udstilling og parkeringsområde for de mange tilskuere, der vælger at køre til det historiske racerløb i Fælledparken i eget klassisk køretøj. På området ved Restaurant Pavillonen, ganske tæt på banen, vil alle de parkerede klassikere desuden deltage i flere konkurrencer.

Casper Lundgren forklarer:

– Copenhagen Historic Grand Prix kører over to hele dage og i flere klasser. Men også uden for billetområdet vil vi gerne gøre det spændende at deltage både for de, der kører hertil i en klassiker, men også for de mange københavnere og turister, der blot er gået en tur i Fælledparken og ikke har købt billet til racerløbet. Begge løbsdagene gennemfører vi derfor fem forskellige konkurrencer, hvor vi hver dag kårer en vinder.

Der bliver således præmier til det mest specielle køretøj, det smukkeste køretøj, det køretøj med det bedste tidstypiske tilbehør, det køretøj, der bedst afspejler ejerens personlighed samt endelig det køretøj, som af helt uransaglige grunde har gjort størst indtryk på dommerne. Og dommerne er naturligvis alle tungt belastede af motorhistorisk viden. Præmierne bliver køretøjskosmetiske produkter af mærket Meguiar’s.

Casper Lundgren tilføjer, at arrangørerne sammen med de mange mærkeklubber, der kommer i Fælledparken, vil sørge for, at de udstillede biler så vidt muligt bliver placeret efter mærke.

For at få plads til sin bil på Classic Car Park skal den være indregistreret første gang senest den 31. december 1981. Tilmelding til Classic Car Park sker på www.chgp.dk Deltagelse i Classic Car Park koster 40 kroner per dag. Pengene dækker omkostninger til kørerplader, der skåner græsset, samt oprydning.

Copenhagen Historic Grand Prix er racerløb for historiske racerbiler og Danmarks største motorsportsbegivenhed. Et eventuelt overskud går til talentudvikling i dansk motorsport. Banen i Fælledparken er godkendt af myndighederne og Dansk Automobil Sports Union.

HKH Prins Joachim er protektor for løbet.

 

Dorthe Marhauers Fiat 600 D Multipla vandt konkurrencen for køretøjer med det bedste tidstypiske udstyr i 2010. Med kun 767 cm3, 32 hk, 6 personer i kabinen og trailer med Vespa knallert når den nuttede skønhed fra 1965 ikke nogen livstruende topfart.

Yderligere oplysninger
Copenhagen Historic Grand Prix: info@chgp.dk
Casper Lundgren, Copenhagen Historic Grand Prix: casper@chgp.dk
Lars Scheving, CHGP, ls@chgp.dk – mobil 6023 5970