Copenhagen Historic Grand Prix 2016 blev en glad oplevelse

Copenhagen Historic Grand Prix 2016 blev en glad oplevelse

Flere racerbiler og flere deltagere end nogensinde omdannede i weekenden Bellahøj Park til et festligt skue af klassisk væddeløb og underholdning for hele familien.

I den forgangne weekend besøgte i titusindvis tilskuere Bellahøj Park, og forvandlede Copenhagen Historic Grand Prix 2016 til en flot historisk motorsportsweekend.

Det var 16. gang Copenhagen Historic Grand Prix blev afholdt i København, og fjerde år Bellahøj Park var vært for det særlige kulturarrangement, hvor historisk motorsport hyldes som et kørende vidnesbyrd om fortidens store bilmærker og unikke bilmodeller.

Over weekendens to dage besøgte hele fem historiske racerklasser, sammen med Legend Cars og den moderne DTC-serie, området omkring den tidligere Dyreskueplads, der var omdannet til et omfattende aktivitetsområde med store temaskabte biludstillinger og familievenlige underholdningsindslag.

Sammen med flere hundrede racerkørere fra de historiske klasser gæstede de største profiler fra ind- og udland dette års arrangement. CHGP Ambassadør Tom Kristensen havde taget den nuværende Audi-pilot, André Lotterer, med til racerløb i København. De havde selskab af de danske Le Mans-piloter Jan Magnussen, Michael Christensen, Marco Sørensen, Nicki Thiim og Christoffer Nygaard samt den tidligere DTM-stjerne Kurt Thiim og tidligere DTC-mester Jesper Sylvest. Og igennem hele weekenden blev der leveret højt humør og entusiastisk kørsel til stor oplevelse for gæster og tilskuere.

Et af arrangementets faste højdepunkter er Royal Pro/Am, hvor amatørracerkørere danner par med en af de professionelle. Efter to konkurrencetætte heats blev den publikumsvenlige klasse, i søndagens afgørende finale, vundet af Nicolai Sylvest og Jesper Sylvest. Familie-duoen vandt foran en anden racer-familien, nemlig Tom Kristensen og lillebror Jacob Kristensen, mens Hans Leerdam og Andreas Rolner blev nummer tre.

Det er samtidig et stort ønske fra CHGP-organisationen at overbringe en stor tak til den både positive opbakning fra lokalmiljøet, samt Københavns Kommunes imødekommenhed og generøsitet. At omdanne trafikale knudepunkter til en moderne racerbane med tilhørende udstillingsområder, familieaktiviteter og andre attraktioner, kan kun virkeliggøres med støtte og forståelse fra lokale myndigheder, instanser og beboere.

Der skal også lyde en stor tak til vores mange udstillere for deres opbakning til begivenheden samt ikke mindst de titusindvis af gæster og tilskuere, der trodsede vejrdrillerier hovedsagelig lørdag og således var med til at sætte de særlige rammer omkring arrangementet.

I velgørenhedsarrangementet Race for Riget, hvor det er muligt at købe sig til en køretur i et stort felt af ekstravagante sportsvogne og racerbiler med kendte profiler bag rattet, blev indsamlingsresultatet på hele 480.000 kroner. Beløbet donerest ubeskåret til lige fordeling mellem BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet og Dansk Røde Kors. Samlet har Race for Riget siden 2010 doneret mere end 2,3 millioner kroner til velgørenhed.