Copenhagen Historic Grand Prix lokker Casper Elgaard ud af pensionisttilværelsen

Copenhagen Historic Grand Prix lokker Casper Elgaard ud af pensionisttilværelsen

Casper Elgaard stoppede egentlig karrieren for tre år siden for at hellige sig tilværelsen som sportsdirektør i STARK Racing-Massive Motorsport. Men der er noget med ”gamle mænd i gamle biler,” så nu stiller den tidligere Le Mans vinder til start, når Copenhagen Historic Grand Prix løber af stablen den 3. og 4. august.

Som aktiv indtog sportsdirektøren i Massive Motorsport den øverste podieplads i DTC hele seks gange. Dermed er Casper Elgaard i dag, tre år efter han stoppede karrieren som aktiv, stadig den mest vindende racerkører i den danske kongeklasse. Sideløbende med sin karriere i den hjemlige DTC-serie var Casper Elgaard også en hyppig gæst ved den årlige franske klassiker Le Mans. Et løb som Casper Elgaard vandt i 2009, da han sammen med medkørerne Kristian Poulsen og franskmanden Emmanuel Collard triumferede i LMP2 klassen i en Porsche RS Spyder.

Om sin deltagelse i Copenhagen Historic fortæller Casper Elgaard: ”Jeg stiller op som amatør. Vi manglede en makker til Kasper H. Jensen, og så mente arrangøren, at jeg som pensioneret racerkører, da godt kunne få lov at dele bilen med Kasper. Så jeg stiller klar, og jeg glæder mig til en stor oplevelse.”

Dermed kan tilskuerne til Copenhagen Historic Grand Prix se frem til et gensyn med alletiders mest vindende DTC-kører i august. Det bliver dog, ifølge Casper Elgaard selv, i en noget anden udgave, end den, vi kender fra DTC-dagene.

”Jeg er hurtig nok i hovedet, hvis jeg selv skal sige det. Jeg kan stadig køre, og jeg er sikker på, at jeg kommer til at give den gas. Men det er jo nogle år siden, jeg for alvor har kørt, så der er nok noget rust, der skal bankes af. På den anden side har jeg det også sådan, at jeg jo er amatør nu, så jeg må gerne ligne en kontormus,” siger han.

Casper Elgaard kommer til at køre en Lotus Cortina sammen med Kasper H. Jensen, der til dagligt slår sine folder hos STARK Racing-Massive Motorsport i DTC-serien.

”Royal Pro/Am er et løb med rigtigt mange gode racerkørere, og vi ved, at jeg kommer til at give alt. Alle deltager for sjov og for at vise glæden ved smukke biler, men vi er samtidigt alle vindertyper. Det bliver ikke ræs, som vi kører normalt, for vi skal passe på de fine biler, men Kasper og jeg går i hvert fald efter en placering i top fem. Vi vil gøre det så godt, som vi overhovedet kan, og det ville da være allersjovest at komme på podiet,” siger sportsdirektøren i STARK Racing-Massive Motorsport.

Udover Kasper H. Jensen og Casper Elgaard deltager Max Klinkby Silver også fra STARK Racing-Massive Motorsport. Han kører sammen med Nikolaj Mortensen, som er ejer af den Austin A40, de stiller op med.