Cykelløb på Bellahøj Park ved Copenhagen Historic Grand Prix

Cykelløb på Bellahøj Park ved Copenhagen Historic Grand Prix

I forbindelse med Copenhagen Historic Grand Prix bliver der fredag aften den 2. august arrangeret et gadecykelløb på Bellahøj Park.

Som det var tilfældet sidste år, bliver ikke kun de firehjulede historiske racerbiler, som får mulighed for at boltre sig på asfalten til Copenhagen Historic Grand Prix, som afholdes første weekend i august. Fredag aften, efter de indledende træningssessioner er overstået, overlader de historiske racerbiler Bellahøj Park til et stort felt af cykelryttere, og brede racerdæk og motoriserede hestekræfter byttes for en stund ud med tynde cykeldæk og gode ben.

Cykelløbet arrangeres igen af Arbejdernes Bicykle Club (ABC) og markerer i år klubbens 125 års jubilæum. ”ABC’s 125 års Jubilæums Grand Prix” er åbent for tilmelding på Danmark Cykel Unions arrangementsside og arrangørerne forventer et på 80 ryttere bestående af Danmarks stærkeste ryttere.

Samtidig arbejdes der i kulissen på at skaffe et par absolutte profiler til start, gerne fra det højaktuelle Tour de France, men endnu er intet bekræftet.

”Cykelløbet bliver som sidste år en ganske særlig københavnerbegivenhed med et stjernebesat felt, og såvel ryttere som publikum vil få en helt speciel oplevelse ved at køre på en racerbane i byen, der er 100% lukket for øvrig trafik,” lyder det fra bestyrelsen i ABC.

ABC’s 125 års Jubilæums Grand Prix har start og mål på Hulgårdsvej ud for Grøndal MultiCenter, og der køres 55 minutter plus 1 omgang. Ruten er præcis den samme rundstrækning, som de mange racerbiler lørdag og søndag vil køre på Bellahøj Park, hvor en omgang er ca. 2,4 kilometer lang.