Den foreløbige tidsplan for CHGP 2019 indeholder timevis af historisk motorløb og seværdig underholdning

Den foreløbige tidsplan for CHGP 2019 indeholder timevis af historisk motorløb og seværdig underholdning

Der bliver, helt bogstaveligt, tale om racerløb fra morgen til aften, når Copenhagen Historic Grand Prix i weekenden 3.-4. august igen samler titusindvis af tilskuere på Bellahøj Park til historisk motorsportsweekend for hele familien. 

Både lørdag og søndag morgen triller de første racerbiler ud på asfalten klokken 08.30 og lørdag slutter løbsprogrammet først kl. 18.00, mens søndagens sidste finale ser det ternede målflag klokken 17.20. 

Første klasse på programmet lørdag morgen er historiske biler op til 1971, der starter weekenden med 15 minutters fri træning. Herefter følger en formiddag med træningsintervaller for alle de deltagende, historiske racerklasser samt Legends Cup og den potente racerserie, Super GT Danmark, som for første gang kører en fuldt mesterskabstællende afdeling i København. Klassen har sine rødder i den tidligere Supertourisme-klasse, og i løbet af de seneste fire sæsoner er klassen blevet kendt for at byde på ræs, hvor høj underholdning, tætte dueller og masser af drama er hovedingredienserne. I de foregående sæsoner har Super GT haft deltagelse af den kvindelige racerkører Michelle Gatting samt tidligere Formel 1-kører og nuværende Formel 1-ekspert Nicolas Kiesa, som har gæstet klassen ved flere lejligheder. 

Promotor bag Super GT Danmark forventer langt over 20 deltagere til seriens afdeling i København. Samme promotor står også bag den sjove og altid underholdende OK Mobil 1 Legends Car Club, der de seneste år har leveret massiv underholdning til sine løb på Bellahøj Park. Klassen håber at slå sidste års deltagerrekord med flere end 30 biler til start. 

En anden klasse, som også traditionelt fylder tribuner og tiltrækker masser af opmærksomhed fra publikum, er Royal Pro/Am, hvor en professionel racerkører danner makkerpar med en entusiastisk og dygtig amatør i dennes racerbil. Royal Pro/Am køres både lørdag og søndag. 

Efter at formiddagens træningssessioner er overstået, og umiddelbart inden første heat køres klokken 13.50, kan interesserede købe sig en passagertur rundt på Bellahøj Park i velgørenhedsarrangementet Race for Riget, hvor alle indkørte midler ubeskåret doneres til BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet. Sidste heat lørdag eftermiddag er for klassen med historiske racerbiler op til 1965, der efter planen er i mål omkring klokken 18.00.

Det bedste af det hele? Søndag morgen kører alle klasser videre med afsluttende finaler om eftermiddagen. 

Mellem de mange racerklasser og oplevelser på asfalten kan publikum kigge nærmere på det store område, hvor udstillere viser både de nyeste biler og udstyr frem sammen med mange sjove oplevelser for både børn og voksne.    

Se den foreløbige tidsplan her: https://www.chgp.dk/schedule-2019/