El- og hybridbiler skal vise tænder

Fyens Stiftstidende den 13. juni 2009 Af JENS OVERGAARD
Copenhagen Historic Grand Prix hopper på den grønne bølge med præstationsrace for el- og hybridbiler.

Når Fælledparken 1.-2. august genlyder af motorbrøl fra klassiske sportsvogne til Copenhagen Historic Grand Prix, vil der også være mere eller mindre lydløse præstationer fra nutidens og måske fremtidens ypperste teknologi. I hvert fald pønser arrangørerne på et løb med de nyeste el- og hybridbiler. Der bliver dog ikke tale om et decideret racerløb, men mere en præsentation af, hvad teknologien formår.

Således kan en Tesla Roaster elbil accelerere fra 0 til 100 km/t på fire sekunder, mens en tysk RUF Porsche elbil heller ikke er tabt bag en vogn. Samtidig vil der være en stor udstilling med de nyeste teknologier.

I den mere kendte afdeling vil man kunne opleve klassiske MG TC’ere mod de store Bentleys fra 30’erne, Lotus Cortina mod Minier og de store Ford Falcons i 65-klassen, hvor prins Joachim deltager. Der vil være lynhurtige Porscher mod BMW, Ford og Opel. Og i Royal Pro/Am løbet vil de kendte stjerner dyste mod hinanden i historiske biler.

I år vil FDM også markere bilist-organisationens 100- års jubilæum ved løbet. Her er der for øvrigt i år gratis adgang for børn under 14 år, hvor der kan komme et barn med for hver voksen, som dog så må bøde 300 kroner at komme ind.