En ny dag ”truer” på Bellahøj Park

En ny dag ”truer” på Bellahøj Park

2017-udgaven af Copenhagen Historic Grand Prix kom flot fra start lørdag morgen i denne weekend. Allerede fra morgenstunden var et rekordstort antal udstillere klar til at tage imod endnu flere gæster og publikum på den tidligere Dyreskueplads, som er fundamentet for det enorme udstillingsområde, ryttergård og Bellahøj Park, som racerkørerne til arrangementet for længst har døbt den godt 2,4 km lange racerbane i København.

Mere end 250 historiske racerbiler er tilmeldt i syv historiske racerklasser, flankeret af den moderne Legend- og DTC-serie samt flere opvisningsløb og velgørenhedsarrangementet Race for Riget, hvor publikum kan købe en passagertur ved siden af en racerkører. Alle indkørte midler i Race for Riget doneres ubeskåret til BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet.

Det store deltagerantal er ny rekord for det københavnske by-løb, der afholdes for 17. gang i Hovedstaden og de titusindvis af tilskuere, der var til stede lørdag, blev underholdt af spændende motorløb fra morgen til aften. Ét af højdepunkterne er det traditionsrige Royal Pro/Am, hvor en professionel racerkører deler racerbil med en amatør. Det er også her, at Hans Kongelige Højhed Prins Joachim deler bil med den 9-dobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen. Andre store navne i klassen er den tidligere Formel 1 verdensmester Jacques Villeneuve, den svenske racerstjerne Rickard Rydell samt de to danske VM-vindere Nicki Thiim og Marco Sørensen samt Porsche fabriks-kører Michael Christensen.

Søndag lover tørvejr og solskin over Bellahøj Park, hvor programmet begynder kl. 8.30 og sidste finale heat er kørt kl. 17.50.

Vi glæder os til at se Jer.