Fuld fart på deltagertilmelding til CHGP 2018. To klasser allerede fuldt booket.

Fuld fart på deltagertilmelding til CHGP 2018. To klasser allerede fuldt booket.

Blot få uger efter den officielle start på tilmeldingen til Copenhagen Historic Grand Prix 2018 den 4.-5. august i København, og næsten syv måneder før den store motorsportsbegivenhed løber af stablen, har to racerklasser allerede nået deres kapacitetsgrænse. Det drejer sig om den historiske klasse for racerbiler op til 1965 samt klassen, der dækker perioden 1965 til 1971.

65-klassen, som også er kendt under navnet ”Sixtyfivers”, har over de seneste år oplevet en overvældende tilmeldingsstrøm i modsætning til tidligere, hvor interessen for deltagelse i klassen mildest talt var sparsom. Bag den positive udvikling står Nikolaj E. Mortensen fra MG Parts & Service på Nørrebro i København.

”Vores klasse er vendt tilbage til græsrødderne, hvor manden bag rattet selv roder med sit køretøj, for så ved han, hvad det betyder, når der kommer buler i bilen, forklarer Nikolaj E. Mortensen.

Indstillingen om fair, men tæt motorløb har samlet stor opbakning blandt klassens entusiaster, der altså nu er tilmeldt med hele 36 biler af mange forskellige typer til Copenhagen Historic Grand Prix 2018.

”Hos os er det bilerne, der er stjernerne, og feltet til dette års CHGP er igen en imponerende samling af historiske racerbiler lige fra den ikoniske Ford GT, til en Porsche 356 Le Mans og en Plymouth Barracuda”, beretter Nikolaj E. Mortensen, som estimerer værdien af hele startfeltet i klassen til over 50 millioner danske kroner!

Den anden klasse, der også allerede nu melder alt udsolgt, er 71-klassen, som i 2018 er slået sammen til én samlet klasse, der dog præmieres hver for sig. Det betyder, at vrælende MG’er, arrige NSU’er og luftkølede Fiat 500’ere med Abarth-tuning dyster side om side med de mere motorstærke biler som BMW 2002, Ford Escort og de allesteds nærværende Cortina modeller.

Den omfattende og hurtige tilslutning vækker glæde hos organisationen bag CHGP, som frem mod sommerens fartfest har arbejdet målrettet på at udvikle weekendens løbsprogram. Foruden flere historiske klasser kan publikum også opleve den moderne klasse, Danish Thundersport Championship, og den publikumspopulære Royal Pro/Am.

For første gang nogensinde får CHGP desuden besøg af den internationale Formel 1-serie, HGPCA, Historic Grand Prix Cars Association, hvilket utvivlsomt vil skabe massiv ekstra opmærksomhed på Bellahøj Park.

Ofte er mere end 50 biler til start i to forskellige felter, henholdsvis ”Pre-1961” og ”Pre-1966” med forskellige klasseinddelinger herunder. Sidst racerbiler fra disse prægtige årtier gæstede Danmark var i 50’erne og 60’erne på Roskilde Ring i den nye tid efter krigen, hvor interessen for biler nærmest eksploderede.

Blandt de mange hundrede dygtige amatørkørere deltager også Protektor for Copenhagen Historic Grand Prix, Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, ligesom CHGP-ambassadør Tom Kristensen, også melder klar til start. Den ni-dobbelte Le Mans-vinder er netop blevet optaget i Hall of Fame som en hyldest til og anerkendelse af hans imponerende resultater i en lang racerkarriere, og i dag fremstår den sympatiske dansker som rollemodel og inspiration for fremtidens danske racerstjerner.

Traditionen tro kan publikum også opleve flere danske Le Mans-kørere, og både de tidligere VM-vindere fra Aston Martin, Marco Sørensen og Nicki Thiim, samt den danske Porsche-fabrikskører, Michael Christensen, trækker i kørerdragten til Copenhagen Historic Grand Prix.

Se den imponerende oversigt over, hvem der er tilmeldt i de to klasser her:

http://www.chgp.dk/deltagerliste-2018-65-klassen/

http://www.chgp.dk/deltagerliste-2018-71-klassen/