Klasse L – Legend Cup

Klasse L – Legend Cup

De små Legends-racere er perfekte til den snævre og udfordrende Bellahøj Park. Derfor forventer vi også virkelig gode omgangstider, når de lette og hidsige racerbiler kører femte runde af det danske mesterskab. Sædvanligvis byder klassen på spandevis af underholdning, tætte dueller og rigtig mange overhalinger. Kort sagt; underholdning på høj niveau.

Legends Cars ligner 1930’ernes amerikanerbiler i halv størrelse. På trods af det sjove miniput-look er Legends Cars fuldblods racere. De er udviklet til Legends Racing, en af de mest underholdende og actionfyldte motorsportsklasser.

Legends-racerne er underlagt strikse regler. Det er meget få justeringer, der er tilladt, og motoren er plomberet. Det sikrer lige vilkår for kørerne og dermed en mere lige konkurrence, hvor det er kørerens evner, der er afgørende for et godt resultat.

Legends-bilen er bygget op over et rør-rammechassis og et sikkerhedsbur, og karosseriet er fremstillet i glasfiber. Rør-rammechassiset er standard på alle modellerne, mens karosseriet findes i flere udgaver, der alle ligner modeller af amerikanerbiler i 5/8-størrelse.

De små racerbiler er udstyret med en højtydende Yamaha XJR motorcykelmotor på 1.250 cm3 og ditto gearkasse fra en motorcykel. Da Legends-raceren ikke vejer mere end ca. 600 kg inklusive føreren, gør vægt/effekt forholdet den til en hurtig racer.

Legends Cars er baghjulstrukket og dækkene er med mønster,  hvilket gør den sjov at køre og underholdende at se på, når raceren skøjter rundt i svingene. På CHGP køres en træning, en tidtagning og tre heats.