Kris Nissen gør comeback i MASCOT DTC og kan opleves til sommerens CHGP

Kris Nissen gør comeback i MASCOT DTC og kan opleves til sommerens CHGP

Volkswagens tidligere motorsportsdirektør gør uventet comeback i dansk motorsport.

I 1999 var Kris Nissen med i den allerførste DTC-sæson. Inden da blev han EM-to’er og tysk mester og var meget tæt på en Formel 1-debut, da han testede for både Zakspeed og Sauber. Siden var han manden, der som direktør for Volkswagen Motorsport skabte baggrunden for den tyske producents store succeser i Dakar Rallyet.

Det er det danske storteam, Massive Motorsport, som efter lang tids søgen fandt manden, som skal overtage teamchef Casper Elgaards sæde i den ene af teamets to biler i dette års DTC-mesterskab. Valget er overraskende, idet denne sæson bliver et comeback for et af dansk motorsports største ikoner, 56-årige Kris Nissen.

”Det var en sjov måde, at aftalen kom i stand på. Casper Elgaard spurgte mig til råds om en ny kører til teamet. Jeg svarede, at Den plads snupper jeg. Så tog han mig på ordet. Efter 15 år er der en del rust, der skal bankes af, så der ligger en stor træningsopgave foran mig, så jeg fysisk og køreteknisk igen kommer på højde med de øvrige kørere i DTC,” fortæller Kris Nissen i en pressemeddelelse.

Krin Nissen er netop nu til den første DTC-test på Misano-banen i Italien, hvor han og Massive Motorsports førstekører – den forsvarende DTC-mester Kasper H. Jensen – i disse dage tester teamets to DTC-racere.

”At få Kris Nissen på holdet er som at få opfyldt en drøm, som jeg aldrig har tænkt. Han er det ene af mine to store idoler i motorsport, det andet er Ayrton Senna, og jeg var bare 8 år gammel, da jeg stod på en bane i Tyskland og så Kris vinde det tyske Formel 3-mesterskab,” forklarer Casper Elgaard om den overraskkende nyhed.

Med Kris Nissen tilbage i toppen af Dansk Motorsport vil publikum til sommerens Copenhagen Historic Grand Prix få en ekstra racerstjerne at holde øje med. DTC-serien kører igen i år en fuldmesterskabs tællende afdeling ved det traditionsrige gadeløb i København den 5.-6. august.