Måske vi mødes til klassikertræf

Hos Copenhagen Historic Grand Prix er vi vilde med historiske biler. Og vilde med at møde ligesindet entusiaster, vi kan dele vores passion med. Derfor er der få ting, vi synes er meget bedre, end at kunne kombinerer de to elementer hver gang, vi har chancen.

Til sæsonen 2015 har vi dekoreret en smuk Jaguar E-Type, der vil fungere som et rullende reklamefremstød, når vi driver rundt i Danmark og Skåne til arrangementer, hvor folk med interesse for ældre klassiske biler mødes.

Der er dem, der påstår, at Jaguar E-Type er bevisset på, at det er udseendet, det kommer an på. Det kræver nu også kun et enkelt blik over de sensuelle former før enhver der har blot den mindste smule af interesse for biler, bliver blød i knæene. Den langstrakte motorhjelmen der strækker sig elegant i al evighed, og de runde former over bagskærmene, er ikke kun silkebløde at iagttage, men også uimodståelig forførende.

”Vores” hvide Jaguar E-Type er en 4,2 Serie II Coupé fra 1969. Under den lange karakteristiske snude ligger en 6-cylindret rækkemotor på 4.235 cm3 med 2 overliggende

knastaksler og 3 SU Karburatorer. Det giver en effekt på 265 hk ved 5.400 o/min og kræfterne ledes i baghjulene via en 4 trins manuel gearkasse. Opbygningen med monocoque cockpit, uafhængig hjulophæng for og bag og 4 skivebremser var meget moderne for sin tid. Drejningsmomentet er 348 Nm og accelerationstiden til de første 100 km/t er kun 6,9 sekunder, men det der for alvor vækker begejstring var tophastigheden der lettere optimistisk er opgivet til 150 miles per hour eller det der svare til 242 km/t. Ganske respektable værdier den gang i slutningen af tresserne hvor de fleste mennesker med automobil tussede rundt i Fiat og Ford biler med 40 – 50 hk!