Marco Sørensen og Nicki Thiim vandt verdensmesterskabet med Young Driver AMR

Marco Sørensen og Nicki Thiim vandt verdensmesterskabet med Young Driver AMR

Med en sejr i sæsonens sidste VM-afdeling i Bahrain vandt de to danske Aston Martin-piloter VM-titlen i FIA World Endurance GT Championship.

De kom. De så. De sejrede!

I årets sidste VM-afdeling efterlod Marco Sørensen og Nicki Thiim bogstavelig talt konkurrenterne i ørkenstøvet, da duoen strøg først over målstregen og vandt niende afdeling i VM-serien for sportsvogne.

Sejren var makkerparrets anden i indeværende sæsonen og betød ikke kun, at de danske racerkørere sikrede sig det individuelle verdensmesterskab, men også at deres team, Young Driver AMR, vandt VM-titlen i teammesterskabet.

Løbet i Bahrain blev overværet af CHGP ambassadør Tom Kristensen, der var til stede ved begivenheden, som ligeledes var Audis afskedsløb i LMP1-klassen. Den ni-dobbelte Le Mans vinder var hurtigt en tur forbi Aston Martin garagen for at lykønske de nye verdensmestre efter en imponerende sæsonpræstation. Igennem hele året har Aston Martin kæmpet og besejret store motorsportsmærker som Ford, Ferrari og Porsche, og det danske Aston Martin hold har været på sejrspodiet hele seks gange ud af ni løb.

Men det var ikke kun Tom Kristensen, der havde mulighed for at hylde Marco Sørensen og Nicki Thiim. Fra CHGP var Promoter Jac Nellemann og Direktør Jens Peter Lange til stede for at vise deres støtte og heppe duoen frem til sejr.

For den prestigefyldte VM-titel og de to danske racerstjerner skal naturligvis fejres i forbindelse med Copenhagen Historic Grand Prix 2017. Både Marco Sørensen og Nicki Thiim har ved flere lejligheder gæstet det Københavnske gadeløb og der vil med sikkerhed være ekstra opmærksom omkring de nykårede verdensmestre, når arrangementet løber af stablen den 5. og 6. august 2017.

Dertil har CHGP-organisationen allerede påbegyndt arbejdet med at bringe vinderbilen til København, således at gæster og tilskuere kan studere og opleve den smukke Aston Martin racer tæt på. Henover CHGP-weekenden vil mærkets VM-titler også blive markeret med et eksklusivt Aston Martin opvisningsløb for flere særlige Aston Martin modeller.