Til CHGP udstiller Audi Danmark Tom K’s vinderbil fra Le Mans 2013
Audi R18 e-tron quattro #2 (Audi Sport Team Joest), Loïc Duval (F), Kyle Wilson-Clarke (Race Engineer Audi R18 e-tron quattro #2), Tom Kristensen (DK), Allan McNish (GB)

Til CHGP udstiller Audi Danmark Tom K’s vinderbil fra Le Mans 2013

Audi og Tom Kristensen repræsenterer om nogen – stor dansk succes inden for international motorsport, og derfor har Audi Danmark valgt i år til Copenhagen Historic Grand Prix at vise den Audi R18 E-tron, som Tom Kristensen vandt sin 9. sejr med til Le Mans i 2013 sammen med Loïc Duval og Allan McNich.

Audi Sport udvikler og eksperimenterer hele tiden med de nyeste teknologier, før de finder vej til de almindelige biler – og Le Mans raceren i 2013, Audi R18 E-tron, var én af de mest komplicerede racerbiler, der fandtes på daværende tidspunkt. Under den avancerede konstruktion var der tale om en hybridbil, og den første til at vinde Le Mans nogensinde.
Hybridteknologien findes i dag i modellerne Audi A3, Audi Q7 og Audi R8.

Audi R19 E-tron i tal

V6-dieselmotoren med en effekt på over 490 hk driver baghjulene, mens forhjulene optager bilens bremseenergi, lagrer det i et batteri, og sender kræfter tilbage gennem forhjulene, så snart chaufføren presser speederen i bund. Dog virker systemet først, når bilen når over 120 km/t. Systemet gør også bilen til en slags firehjulstrækker, hvilket også er grunden til, at den bærer quattro-navnet.

Audi har samarbejdet med Williams omkring hybridteknikken i R18 e-tron quattro. Under nedbremsning opsamles energien via en svinghjulsakkumulator. Energien bliver derefter udsendt gennem to elmotorer, som hver yder 105 hk. Elsystemet er udelukkende koblet til forhjulene, mens dieselmotoren udelukkende driver baghjulene, hvilket gør det til en firehjulstrækker.

En kulfiberkonstruktion gør bilen meget let. Faktisk vejer den hidsige racerbil kun 915 kg på trods af dens størrelse. Tanken rummer 58 liter diesel, og den hurtige Audi har et gennemsnitforbrug på ca. 3,0 km/l på en omgang til Le Mans.

Besøg Audi Danmarks stand i udstillingsområdet og oplev den unikke Le Mans-racer sammen med mange andre Audi modeller.