Tom K. kører Race for Riget i helt ny Audi racer – Audi RS3 LMS

Tom K. kører Race for Riget i helt ny Audi racer – Audi RS3 LMS

Audi selv kalder den for en ”entry-level model” eller løst oversat; en indstigningsmodel. Når vi ser på billederne af mærkets seneste RS3 LMS baneracer, får vi svedige håndflader, mens smilet og adrenalinen langsomt indfinder sig i kroppen. Med sin dybe frontspoiler, aggressive attitude og gennemført aerodynamik ligner Audi RS3 LMS langtfra noget, der fortjener betegnelsen ”indstigning” – mere topniveau.

Audi RS3 LMS er udviklet til den forholdsvis nye europæiske racerserie, TCR, og under de forførende former er der dømt rendyrket racermekanik. De nøgne tal er seriøs læsning.

Hjertet er en firecylindret turbomotor på beskedne 1.984 – men tag endelig ikke fejl. Den er det helt modsatte af sløv. Her er 350 hk og 410 Nm. Du rammer 100 km/t på kun 4,5 sekunder, og topfarten er 265 km/t afhængig af gearring. Kræfterne overføres til forhjulene via en 6-trins sekventiel gearkasse, og bilen vejer ind med 1.180 kg. Cockpittet er indrettet med inspiration fra Audi’s DTM og Le Mans-racere. Dybe skålsæder, tykke sikkerhedsrør og et digital display med relevant informationer monteret umiddelbart foran et tykt alcantara beklædt racerrat.

Læg dertil bløde, rilleløse racerdæk og denne Audi A3 i forklædning vil ryge om hjørnerne på Bellahøj Park i et tempo, som kan få malingen på sidespejlene til at falde af. Manden bag rattet?

Den 9-dobbelt Le Mans-vinder Tom Kristensen behøver ingen præsentation. Hans imponerende racer-cv er kendt verden over, og som ambassadør for Copenhagen Historic Grand Prix er den tidligere racerstjerne både at finde i det traditionsrige Royal Pro / Am felt, hvor han deler bil med Hans Kongelige Højhed Prins Joachim samt i Race for Riget, hvor publikum kan købe en passagertur i passagersædet.

Race for Riget køres 1 time både lørdag og søndag, og billetter kan købes i RFR’s billetvogn opstillet i område R2. Billetsalget starter kl. 09.00 begge dage. Alle indsamlede midler doneres ubeskåret til BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet.