Tom Kristensen og Dindo Capello til CHGP

Tom Kristensen og Dindo Capello til CHGP

Navnet Tom Kristensen klinger smukt blandt racerentusiaster. Danskeren er blandt verdens bedste racerkørere, og det er en stor ære for Copenhagen Historic Grand Prix at den ni-dobbelte Le Mans-vinder har været ambassadør for den Københavnske racerbegivenhed siden 2007.

I kraft af sin rolle som ambassadør for CHGP skaber Tom Kristensen kendskab og interesse for et af verdens få rigtige byløb for historiske racerbiler og sportsvogne blandt kollegaer i international motorsport. Hans imponerende bedrifter på Le Mans får os næsten til at glemme, at Tom K. fra Hobro også kan andet end at køre langdistanceløb.

Standardvognsracing, den tyske DTM-serie og Formel 1. Tom har prøvet det hele med stor succes. I dag kan man ikke tænke på Audi uden at tænke på Tom Kristensen, der selvom han nu er pensioneret racerkører har indgået en langtidskontrakt med Audi som ambassadør. Men man kan heller ikke tænke på Copenhagen Historic Grand Prix uden at erkende, at Tom Kristensen er en bærende faktor, der trækker gode venner og kolleger til racet.

I år bliver ingen undtagelse. Her får Tom Kristensen selskab af et velkendt ansigt og en meget prominent racerkollega i form af Dindo Capello.

Italienske Dindo Capello startede sin karriere i gokart tilbage i 1976. Han rykkede til Formel-biler i 1986, men det første store mesterskab kom først i 1990 i det italienske Supertourismo Championship, hvor han vandt i en VW Golf. Mesterskabet blev vundet igen i 1996. Denne gang i en Audi A4.

I 1997 kom den første succes i langdistance race. Dindo vandt et 6-timers løb på Vallelunga, igen i en VW Golf og i 2000 blev Dindo Capello udtaget af Audi Sport Joest teamet til en Audi R8 på Le Mans. Bilen sluttede på tredjepladsen samme år. Capello var på det vindende hold i Le Mans i 2003 og 2004 i henholdsvis Bentley Speed 8 og Audi R8. Også i 2008 vandt Capello Le Mans i en Audi R10 TDI. Alle 3 sejre på Le Mans er i øvrigt sket sammen med Tom Kristensen.

Capello har også vundet den amerikanske klassiker 12 Hours of Sebring i 2002 og 2012. Og den usandsynligt venlige gentleman fra Asti i Italien er samtidig indehaver af rekorden for flest sejre i et andet stort amerikansk langdistanceløb, nemlig Petit Le Mans, hvor han har vundet i 2000, 2002, 2006, 2007 og 2008.

Køb din billet til CHGP her: http://www.chgp.dk/billetter-2016/

Photo: Bjarne Bredahl – BB67.dk – taget til CHGP 2013.